A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр №3"
Миколаївської міської ради

Новини

Дата: від до Скинути

ПРО ВИКОРИСТАННЯ ФІЗКУЛЬТХВИЛИНОК В ІНКЛЮЗИВНОМУ КЛАСІ

      Відзначимо, що ефективне використання фізкультхвилинок є одним із важливих елементів забезпечення застосування здоров’язбережувальних технологій під час організації на практиці інклюзивного навчання. Фізкультхвилинки варто проводити при перших ознаках втоми учнів – зниженні концентрації уваги, ненавмисному порушенні дітьми дисципліни, збільшенні кількості помилок під час виконання завдань. Зниження працездатності учнів спочатку проявляється як дисбаланс процесів збудження і гальмування у бік переважання збуджувального процесу, що виявляється в руховому неспокої дітей (непосидючості, крутінні головою на всі боки тощо), погіршенні почерку, збільшенні описок і помилок. Дуже доречні фізкультхвилинки під час зміни видів діяльності на уроці, під час переходу між етапами уроку, між блоками в межах одного великого етапу уроку. Зазвичай це прості, короткі, цікаво оформлені повторювані вправи, а також прості розтяжки (вправи на потягування до відчуття дітьми м’якого натягування м’язів). Підібрані вправи для фізкультхвилинок мають бути спрямованими на роботу великих груп м’язів / груп м’язів, які не працювали на уроці.

16:06 10.06.2024

Фахівці ІРЦ відвідали заклад "Миколаївська спеціальна школа 6"

       5 червня 2024 р. фахівці Інклюзивно-ресурсний центр 3 Миколаївської міської ради Прасол Дмитро Вікторович та Іваскевич Ганна Юріївна відвідали Комунальний заклад "Миколаївська спеціальна школа 6" Миколаївської обласної ради. Директор закладу Irina Selivanova-Zerkal на проведеному заході виступила з доповіддю-звітом про роботу установи за 2023-2024 н.р. Фахівці ІРЦ мали змогу ознайомитися з матеріальною базою закладу, педагогічним колективом, напрямами роботи установи. В дружній атмосфері учасниками заходу були обговорені можливі напрями подальшої співпраці. Раді долучитися до співпраці!

17:04 05.06.2024

Проведено вебінар «Інклюзивне середовище у закладі дошкільної освіти: основи організації занять»

       4 червня 2024 р. о 18.00 керівником КУ "ІРЦ № 3" ММР Прасолом Дмитром Вікторовичем було проведено вебінар на тему «Інклюзивне середовище у закладі дошкільної освіти: основи організації занять». Розглянуто питання: 1) організація інклюзивного навчання з урахуванням освітніх труднощів дошкільників; 2) укладання ІПР як документальне унаочнення індивідуальної освітньої траєкторії; 3) навчальні і здоров’язбережувальні технології під час занять з дітьми з ООП; 4) рекомендована структура заняття в інклюзивній групі ЗДО.

16:01 04.06.2024

Співпраця з Центральною бібліотекою імені Марка Кропивницького

        28 травня 2024 р. в рамках співпраці з Центральною бібліотекою імені Марка Кропивницького та з метою забезпечення вчителів і асистентів вчителів, корекційних педагогів, практичних психологів та батьків дітей з ООП, а також студентів спеціальностей "Психологія", "Спеціальна освіта", "Дефектологія" і " "Логопедія" з виданням авторський колектив Інклюзивно-ресурсний центр 3 Миколаївської міської ради презентував до бібліотеки ще одну книгу - це "Практичний психолог в інклюзивно-ресурсному центрі (Блок "Молодший шкільний вік"). Загальний обсяг видання - 624 с. 

18:55 28.05.2024

Фахівці ІРЦ провели заняття-розвагу "Стежками рідного краю"

       21.05.24 фахівці Інклюзивно-ресурсний центр 3 Миколаївської міської ради провели для вихованців заняття-розвагу "Стежками рідного краю". Діти мали змогу зануритися у світ захоплюючих пригод та цікавих відкриттів, досліджуючи рідний край. Вони із задоволенням брали участь у різних пізнавальних іграх та творчих завданнях!

17:51 21.05.2024

Тренінг "Психологічна підтримка дітей з особливими потребами в надзвичайних ситуаціях"

       17 травня 2024 р. фахівчиня Інклюзивно-ресурсний центр 3 Миколаївської міської ради Скороход Ольга Олегівна взяла участь в якості одного зі спікерів в проведенні обласного тренінгу від Миколаївський ОІППО  «Психологічна підтримка дітей з особливими потребами в надзвичайних ситуаціях» (для асистентів учителів і вихователів, учителів-логопедів, учителів-дефектологів, фахівців інклюзивно-ресурсних центрів, психологів).

16:46 17.05.2024

З Днем вишиванки!

Колектив КУ Інклюзивно-ресурсний центр 3 Миколаївської міської ради вітає всіх з Днем вишиванки!

09:44 14.05.2024

ПРО ПОДОЛАННЯ ТРУДНОЩІВ РОЗУМІННЯ УМОВ МАТЕМАТИЧНИХ ЗАДАЧ ДЕЯКИМИ УЧНЯМИ З ООП

       Вирішення здобувачем освіти на уроці математичних задач є найбільш чітко вираженим інтелектуальним актом. Порушення міцності утримання вихідних умов, послаблення орієнтовної основи дій, складнощі утворення і утримання плану вирішення задачі, порушення виконання потрібних дій (додавання, множення і т.д.), порушення контролю (порівняння результатів з вихідними умовами) – найбільш виражені приклади прояву навчальних труднощів.

09:41 14.05.2024

Проєкт "Багатосекторальна гуманітарна допомога постраждалому від конфлікту населенню в Миколаївській та Херсонській областях"

          07.05.24 р. на базі КУ "Інклюзивно-ресурсний центр № 3" Миколаївської міської ради та ГО ЦСП "Перспектива" в рамках проекту "Багатосекторальна гуманітарна допомога постраждалому від конфлікту населенню в Миколаївській та Херсонській областях" проведено черговий захід для дітей 6-9 років. На проведеній сесії дистрес-протоколу діти виконували вправи з арт-терапії (малювання, ліплення) та розвивальні ігри.

17:39 07.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень