A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр №3"
Миколаївської міської ради

Міжнародний день людини з синдромом Дауна відзначають у світі 21 березня

Дата: 21.03.2021 13:33
Кількість переглядів: 255

     Вперше цей день відзначили у 2006 році, його ініціаторами стали Європейська асоціація Даун-синдром (EDSA) та Всесвітня асоціація Даун-синдром (ІDSA). У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей з синдромом Дауна. Синдром одержав назву на честь англійського лікаря Джона Дауна, який вперше дослідив генетичну аномалію в 1866 році.

    Синдром Дауна є однією з форм природно вродженої генної патології,яка є поширеною в усіх регіонах світу і часто призводить до змін моторики, фізичних характеристик та здоров’я в цілому. Люди з синдромом Дауна мають три хоромосоми під номером 21 замість двох. Ступінь прояви затримки розумового і мовленнєвого розвитку залежить як від вроджених факторів, так і від занять з дитиною. А в іншому життя людини з синдромом Дауна майже нічим не відрізняється від інших. Життєво важливе значення для росту і розвитку хворих має адекватний доступ до медичного обслуговування, програм раннього втручання та інклюзивної освіти, а також проведення відповідних досліджень.

      У цей день проводять щорічний міжнародний флешмоб "Lots of Socks". Його мета - звернути увагу суспільства на проблеми людей з синдромом Дауна. Усім охочим пропонують одягати різнокольорові шкарпетки, щоб зрозуміти як живуть люди з цією проблемою під пильними поглядами суспільства.

 

 

Джерело: https://zdrav.ck.gov.ua/uk/content/mizhnarodnyy-den-lyudyny-z-syndromom-dauna-vidznachayut-u-sviti-21-bereznya 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень