A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр №3"
Миколаївської міської ради

Конференція «Освітяни Миколаївщини - незламні у війні»

Дата: 02.09.2022 15:19
Кількість переглядів: 33

Реалізація стратегічних напрямів інклюзивної освіти Миколаївщини

     30 серпня 2022 року в рамках обласної серпневої конференції працівників освіти області «Освітяни Миколаївщини - незламні у війні» департаментом освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації та обласним ресурсним центром з підтримки інклюзивної освіти МОІППО проведено секцію «Реалізація стратегічних напрямів інклюзивної освіти Миколаївщини» для директорів та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Миколаївської області.

     Захід відкрила директор департаменту освіти і науки Алла Веліховська, яка наголосила про важливість розвитку інклюзивної освіти в регіоні та висловила слова вдячності фахівцям ІРЦ за стабільну високопрофесійну роботу у воєнний час.

     У пленарній частині секції обговорювалися питання підтримки дітей з особливими освітніми потребами Миколаївщини у воєнний час. У своїй доповіді Надія Руденко, начальник відділу інклюзивної освіти та роботи з інтернатними закладами департаменту освіти і науки звернула увагу директорів та працівників ІРЦ щодо стану готовності центрів до професійної діяльності, активізації надання допомоги дітям з особливими освітніми потребами внутрішньо переміщених сімей та внесенні необхідних змін в плани роботи установи з урахуванням викликів війни.

     Також під час зустрічі обговорили питання щодо організації роботи фахівців ІРЦ. Катерина Пінюгіна, завідувач обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти МОІППО у своєму виступі окреслила пріоритетні та стратегічні напрями роботи працівників, а саме: супровід осіб з ООП, які вимушені змінити місце свого проживання, надання послуг дітям, які мають прояви наслідків психологічної травми, консультування керівників закладів освіти та батьків щодо організації інклюзивного навчання тощо.

     У практичній частині секції було представлено досвід роботи інклюзивно-ресурсних центрів м. Миколаєва та м. Первомайськ. Цінний досвід роботи команди фахівців ІРЦ продемонструвала Людмила Сороковська, директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Первомайської міської ради Миколаївської області». Сьогодні ця установа обслуговує достатньо велику кількість дітей з ООП внутрішньо переміщених сімей.

    Ірина Спіріна, директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 3» Миколаївської міської ради продемонструвала можливості роботи ІРЦ в дистанційному форматі. Сьогодні така форма роботи дуже актуальна, але має свої ускладнення щодо реалізації. Команда фахівців ІРЦ представила ефективну структуру взаємодії між усіма учасниками, які отримують послуги дистанційно, алгоритм проведення комплексної оцінки, а також професійні підходи щодо здійснення корекційно-розвиткових послуг та надання консультативної та психологічної допомоги.

 

 

 

Автор допису: Катерина Пінюгіна 

Посилання:  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень