A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр №3"
Миколаївської міської ради

«Одягни блакитне»: 2 квітня Міжнародний день поширення інформації про аутизм

Дата: 02.04.2020 12:06
Кількість переглядів: 1008

             Щорічно другого квітня у світі відзначається День поширення інформації щодо проблем аутизму, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 2007 році. В цей день організовуються різні освітні заходи, присвячені інформуванню суспільства про проблему аутизму і розраховані на аудиторію дітей, батьків, вчителів, медичних працівників.

            Мета цієї дати – підкреслити необхідність допомоги людям з аутизмом.

             Поширення інформації про аутизм допоможе сім’ям, в яких народжуються такі діти, рухатися правильним шляхом. Адже чим раніше буде виявлено аутизм у дитини, тим більший ефект дасть терапія захворювання. Міжнародна акція «Light It Up Blue» («Засвіти блакитним світлом») проводиться в рамках цього дня з 2008 року по всьому світу.

По усьому світу 2 квітня одягають блакитне на знак підтримки людей з аутизмом. Останні дослідження усе частіше, окрім генетичних причин, відносять аутизм до розладів, пов’язаних також із забрудненням довкілля, їжі та питної води. В Україні офіційно зареєстровано понад 4 тисячі людей із аутизмом, але представники громадських організацій, які опікуються цією проблемою, кажуть, що насправді таких людей набагато більше.

Людям із аутизмом дуже важко комунікувати зі світом і спілкуватися з іншими людьми. Перші ознаки аутизму, зазвичай, проявляються у дітей до 3-х років. Якщо батьки та лікарі їх вчасно помітять, то людині можна допомогти втримати зв’язок зі світом. До того ж, інтелект людей з аутизмом не завжди порушений. Дуже часто такі люди проявляють хороші, а подекуди і виняткові здібності у певних сферах.

День поширення інформації про аутизм започаткували , щоб розповсюджувати інформацію про цей розлад в усьому світі. Блакитний колір і пазли є символами цього дня. 

Традиційно, 2 квітня, у всіх країнах, і в Україні теж, проходять акції та флешмоби, метою яких є звернути увагу на цю проблему. Акції проходить на Європейській площі у Києві та на головних площах інших українських міст.

«Аутизм не виліковний, але при своєчасній діагностиці та корекційному втручанні, дитина може бути адаптована до життя у дорослому віці», – кажуть учасники акцій.

PPT - «2 квітня - Всесвітній день розповсюдження інформації про ...

 

Джерело: https://www.radiosvoboda.org/a/29856647.html  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень