A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр №3"
Миколаївської міської ради

Миколаївські психологи видали книгу про інклюзивне навчання в умовах пандемії

Дата: 24.01.2021 11:21
Кількість переглядів: 200

 Миколаївські психологи видали книгу про інклюзивне навчання в умовах пандеміїСуспільне Миколаїв

Карантин став для колективу Миколаївського інклюзивно-ресурсного центру № 3 періодом можливостей для розвитку. Cаме в цей час виникла ідея створити книгу "Практичний психолог в інклюзивно-ресурсному центрі. Методичні рекомендації". Про це кореспондентам Суспільного розповів практичний психолог Центру Дмитро Прасол.

Це книга про особливості надання психологічної допомоги дітям із особливими освітніми потребами.

За словами Дмитра Прасола, в умовах дистанційного навчання чимало дітей та їхніх батьків зіштовхнулися з багатьма труднощами й потребували рекомендацій фахівців. Утім, в Україні не було книг, де комплексно висвітлено всі головні аспекти діяльності інклюзивно-ресурсних центрів.

"Книгу видали в січні 2021-го і наш досвід вже переймають колеги з дев'яти регіонів України: це Вінницька, Житомирська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Херсонська, Хмельницька області", – розповів Дмитро Прасол.

Читайте також: "Що почитати: книги, які пропонує миколаївська бібліотека"

Практична психологиня Миколаївської гімназії № 3 Оксана Янішевська каже, що книга стане в пригоді людям, чия діяльність пов’язана зі сферою освіти. У тому числі, психологам закладів освіти, соціальним педагогам, дефектологам, асистентам педагогів, тьюторам, студентам закладів вищої освіти. В одному з розділів книги надають рекомендації батькам, які виховують дітей із особливими освітніми потребами.

За словами Оксани Янішевської, особливість книги в тому, що вперше вдалося представити в одному виданні досвід роботи практичних психологів у різних напрямках в умовах пандемії COVID – 19.

 

 

Ворошилова О., Суспільне Миколаїв 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень