A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр №3"
Миколаївської міської ради

Повчальні мультфільми для всіх: на урок і додому

Дата: 15.05.2020 17:56
Кількість переглядів: 1228

Шановні батьки!

Пропонуємо вам добірку добрих мультфільмів, які допоможуть пояснити прості істини.

Мультфільми люблять і діти, і дорослі. Утім, існують упередження, що мультфільми – тільки для малечі, мають лише розважальний характер та не корисні. Сьогодні ми доведемо, що це не так!

Ми створили добірку повчальних анімованих робіт: короткометражні можна використовувати на уроках, а повнометражні діти можуть переглянути вдома. А потім в школі можна подискувати, обговорити найцікавіші моменти. 

Короткометражні анімовані мультфільми

«Людина» – вплив людини на природу поступово набуває гострих форм, а наслідки цього влипу влучно та з гумором продемонструвала ця анімаційна робота.

«Розумна співпраця» – кумедний мультфільм про тваринок, які долають перешкоди, згуртувавшися та допомагаючи один одному.

«Толерантність» – доросле питання розкривається у формі дитячого мультфільму, де зображений недемократичний устрій: неприйняття інакшості та монополія на владу й суспільну думку.

«Як було би без любові» – мотивуючий мультфільм, що має потужний смисл: хоча ми і не завжди схожі, спільного в нас набагато більше, а взаємодопомога долає всі розбіжності.

«Вибір» – анімована робота, яка закликає до здорового життя і доводить: щоденний вибір кожного формує звички та впливає на якість нашого життя.

«Депресія» – ця табуйована тема всебічно розкривається у відео-роботі, де пояснюються важливі питання депресивних розладів та ментального здоров’я.

5 повнометражних мультфільмів

«Клаус» – простий акт доброти завжди запалює серця, навіть якщо ви знаходитесь у найхолоднішому місці на Землі.  Дружба листоноші Джеспера з майстром іграшок Клаусом перетворює похмуре містечко на місто доброти. Їхні подарунки наповнюють серця дітлахів любов’ю, кладуть кінець віковій ворожнечі і дарують повні сани святкових традицій.

«Ваяна» – гавайську дівчину очікує нелегкий шлях, який вона подолає задля порятунку рідного дому. Буде складно, але неймовірний океан та напів-бог Мауі допоможе їй у цьому. Дивовижні краєвиди, стародавні легенди, звичаї, пісні народів маої – усе це занурить вас у світ дружби, відваги та тропічної природи.

«Вперед і вгору» – літній буркотун Карл Фредріксен дотримує обіцянку, яку дав своїй померлій дружині – летить у подорож за допомогою тисячі повітряних кульок, прив’язаних до будинку. Не пролетівши і півмилі, мандрівник виявляє, що ненароком прихопив із собою вкрай балакучого і життєрадісного 8-річного хлопчика… 

«Воллі» – майбутнє Землі виглядає так: купи сміття, відсутність життя та єдиний робот Воллі, який самотужки намагається врятувати планету. Воллі зустрічає робота Єву, разом вони знаходять рослину та борються за повернення життя на пост-апокаліптичну планету.

«Крижане серце» – принцеса має магічну силу, яка робить її «інакшою» та лякає людей. Це змушує майбутню королеву втекти з міста. Утім, її молодша сестра вірить у добро і любов, та відважно вирушає у подорож, щоб довести що «інакшість» не обов’язково означає щось погане.

А чи є у вас улюблені повчальні мультфільми?

 

 

Джерело: https://naurok.com.ua/post/povchalni-multfilmi-dlya-vsih-na-urok-i-dodomu 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень